ladusvalas blogg

Knacka på eller skaffa nyckel

Publicerad 2014-08-31 22:37:11 i Allmänt,

Det gick ett ganska trovärdigt rykte att cafeterian 1. var stängd för introduktion av nya arbetare samt 2. tillfälligt hade flyttats till sporthallen, så jag har inte bemödat mig att ta mig dit förrän idag. Igår beställde jag pizza och eftersom jag visste att mobiltäckningen inte är pålitlig inne på mitt rum lämnade jag en notering till pizzerian att knacka på dörren vid ankomst. När en timme gått utan skymten av en pizza ringde jag och frågade vad som stod på. "Jag var nyss där och försökte ringa två gånger men fick inget svar", sade rösten i andra änden. "Ja, jag vet, täckningen är dålig. Det var därför jag lämnade ett meddelande om att knacka på dörren så hade jag kommit och öppnat. Jag lämnade till och med ytterdörren på glänt så hade jag hört om du hade ropat, och gick själv till dörren och höll utkik med jämna mellanrum", sa jag och försökte att inte låta irriterad. "We don't usually knock. We want our customers to come to the door as soon as we arrive, that's why we call when we are two minutes away. Otherwise we would just be wasting time", fick jag veta.
 
Alltså, ursäkta, jag vill inte göra detta till en stor grej i onödan och så vidare, men varför erbjuda att ta ett meddelande som enligt beställningsformuläret på hemsidan uttryckligen kan vara "Ring the doorbell" om man sedan inte tar hänsyn till meddelandet? Det är fråga ett. Fråga två är, hur stressad kultur lever vi inte i när man tycker att det är slöseri med tid att vänta femton sekunder vid en ytterdörr? Det är den tid det skulle ha tagit mig att gå och öppna. Jag har en tredje fråga också, och den är, är amerikanska företag så rädda för att bli stämda för olaga intrång att deras anställda inte törs bete sig som människor och öppna en dörr som står på glänt för att ropa HELLO PIZZA DELIVERY! in i huset där det av allt att döma finns en annan människa som väntar på just ett pizzabud? Det hela kändes så dumt att jag valde att inte tippa när jag till slut ändå fick min beställning.
 
En annan anledning till att jag inte gått ut de senaste dagarna är att jag inte haft någon nyckel att ta mig tillbaka in med, och det är fortfarande så pass få som har flyttat in på Carlson International Center att man säkert kan få stå en god stund innan man blir insläppt. Självklart är nyckelservicekontoret stängt över helgen, tänkte jag och bestämde mig för att gå dit direkt på måndag morgon istället för att chansa på en lördag. Idag hade jag dock inget särskilt att göra efter frukosten så jag beslöt mig för att ändå gå en promenad till Campus Center och titta till min postbox. Vad finner jag då om inte en öppen och rullande campusrestaurang, ett öppet och rullande Bookmark samt ett lika öppet och välkomnande nyckelservicekontor. Hm, borde ha tänkt på att Gustavus är en öppenvårdsanstalt och att det skrivits in hundratals nya interner så sent som i fredags. Klart det är öppet.
 
Nu har jag fått ett splitternytt ID-/nyckel-/biblioteks-/cafeteriakort inklusive ett nytaget foto på mig där jag i motsats till på mitt gamla ID inte ser ut som en gök. Into the wallet you go.
 
Väderrapport: 81 grader F (27 grader C) och delvis mulet. Sydliga vindar 5 m/s. 61% luftfuktighet. Soluppgång kl. 06:37, solnedgång kl. 19:54. Allt enligt weather.com.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela