ladusvalas blogg

Pärla och jag

Publicerad 2008-03-27 16:36:58 i Och jag,

I november förra året skrev jag ett inlägg om en barndomspassion som väckts till liv (Othello och jag). En annan liknande sak hände vid jul och har sedan dess tagit ganska skaplig fart.

När jag var liten älskade jag att lägga pärlplattor. På dagis lade jag alltid pärlplattor och det resulterade i x antal små figurer att dekorera köksväggar med, samt ett förbud från dagispersonalen att tillverka fler.

För några månader sedan såg jag i en bok något som kallades "Photopearls". Det gick ut på att kort och gott omvandla ett foto till en slags mosaikbild uppbyggd av "indianpärlor" (hamapärlor, nabbipärlor - kärt barn har många namn). Jag tittade på bokens bilder och kände genast pekfingergreppet klia i högerhanden. Men var kunde man få tag i dessa speciella pärlor?
Några veckor senare landade en tidning i brevlådan, den sortens tidning man kan beställa böcker, filmer och även leksaker från. Vad tror ni inte presenteras på en av sidorna? Photopearls. Naturligtvis. Jag beställde hem startsetet, valde noga en bild och satte igång med att lägga. Resultatet blev slående.

Nu har jag vigt en garderobshylla till denna hobbyverksamhet. Jag har jobbat ihop ett eget litet lager och jag blir alltid så glad av att det finns där. Så vad kan man säga - det verkar som att sysselsättningar som visar sig bli "just sina" gör sin första entré i de tidiga barnåren. Jag har ytterligare ett bra exempel på detta men det berättar jag om någon annan gång.

"Man ska inte kasta pärlor åt svin... då får Anne inga" (Daniel)

Daniel Pärla
Daniel som motiv på en av tavlorna, 30x45 cm, 5400 pärlor

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela