ladusvalas blogg

Böcker

Publicerad 2008-10-28 21:09:19 i Allmänt,

Det är inte så ofta jag sätter mig och spontanskriver här på bloggen, men jag tror att någon bad mig göra det lite oftare för ganska länge sedan... Nå, vad ska jag säga, nu har du väntat länge nog ;)

Det är höstlov och jag befinner mig här i belåtenhet i lägenheten. Jag och mor var ute och körde idag, sedan föreslog hon middag på Kebabhuset och efter det hamnade jag här. Det är väldigt trivsamt med tystnaden.
Kvällens planer är att börja läsa i "Stackars Susanna" eftersom jag på förmiddagen idag läste ut "Mina onda tankar". Den sistnämnda var ganska jobbig faktiskt. Ingen kapitelindelning, inte ens styckeindelning! Och det hände i princip ingenting - allt var egentligen bara en 220 sidor lång redogörelse för hennes barndomsminnen från ett antal städer kors och tvärs i Sydeuropa och USA. Lägg till ett antal initialer och pseudonymer att hålla reda på och det blir en ganska rörig och förvirrande historia. Ärligt talat tror jag att hon egentligen bara skrev boken för sin egen skull, för jag har lite svårt att tro att en massa för henne okända läsare kan få ut något extravagant ur hennes personliga, osammanhängande, minnesfragment - särskilt inte då hon inte drar någon allmän slutsats ur det hela. Är det någon av er som läst boken, låt höra er åsikt? Författaren till "Mina onda tankar" heter Nina Bouraoui (tyvärr inte helt säker på efternamnets stavning), om någon är intresserad av att söka upp boken.

Nu när jag ändå är inne på böcker... Fick ett bokpaket som jag inte väntade, idag. Jag är nämligen (och har så varit de senaste typ sexton åren) medlem i en bokklubb som varje månad skickar ett bokpaket om man inte ringer och avbeställer. Jag trodde att jag avbeställt för den här månaden men se det hade jag tydligen inte.
Boken heter "Tunnlar" och av omslaget att döma är det en fantasy- eller en skräckberättelse. Jag är inte riktigt den där fantasyfantasten men jag antar att jag kan ge boken en chans. Men det blir nog efter att jag läst böckerna som ingår i mitt projektarbete (exempelvis "Stackars Susanna"). Då kanske jag också får ge Daniels nya storfavorit Haruki Murakami lite uppmärksamhet...

Jaha, sedan ska jag väl också skriva lite ikväll. Köpte förresten en underbar skrivbok (nu gled jag in på böcker igen) på Akademibokhandeln härom dagen. Den är gul med orangefärgade och bruna silhuetter av spretande trädgrenar med löv på, frodig med säkert två hundra olinjerade, inbundna blad som känns som ett mycket bläckvänligt material och väldigt Anne-med-en-hundralapp-vänlig med det ringa priset 99 kr.
Jag föll för den utan argument.

... I övrigt tänker jag mycket på Taizé just nu.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela