ladusvalas blogg

27 april

Publicerad 2014-04-28 07:32:58 i Flyttfågel,

Dags för en ny vecka. Imorgon ska jag vara diskussionsledare på historian så jag har förberett frågor och tänkt ut något slags övergripande tema som förhoppningsvis är inom ramen för kursplanen. Efter det tog jag fram en kulspetspenna och ett gult anteckningsblock och skrev veckans ”Reaction Paper” som ska lämnas in imorgon. Skrev för hand. Sitter framför datorn gör man tillräckligt mycket som det är, och det känns bra att virka i lugn och ro emellanåt.

Annat som händer i veckan är att jag ska intervjua en av skolans präster för att höra hans inställning till HBTQ-frågor på Gustavus campus. Jag vet redan att han, och resten av Chaplains’ Office, är väldigt tillmötesgående när det gäller queerpolitik, men det ska bli intressant att ha ett personligt samtal. Som förberedelse ska jag läsa Evangelical Lutheran Church in America’s Social Statement om sexualitet, som gick igenom år 2009. Gustavus är som bekant affilierad med ELCA.

Vi håller på att sätta ihop en utställning som visar hur HBTQ-frågor varit närvarande, eller kanske frånvarande, på campus genom tiderna. Någon går igenom gamla nummer av the Gustavian Weekly, någon annan gamla kurskataloger, en tredje täcker Queers and Allies, som tidigare hette något annat som tidigare hette något annat. Jag valde Chaplains’ Office och religiösa studentorganisationer. Dessvärre har jag inte fått kontakt med någon av de kristna grupperna, delvis för att jag inte försökt tillräckligt mycket, så materialet jag har rör framför allt skolkyrkan. Jag går till arkivet och bläddrar igenom gamla program från andakter under Coming Out Week och Family Weekend. Utställningen ska upp den femte maj och sedan sitta kvar i två eller tre veckor. Ska lägga upp foton senare.

Nu ska jag gå och duscha och gå och lägga mig. Slog på datorn för att sätta igång en podcast eftersom jag vill höra röster som pratar när jag kommer tillbaka från duschen. Laddar ned nya podcasts nästan varje dag från SR, men nu de senaste dagarna har jag faktiskt köpt och laddat ned ljudböcker från Adlibris: Egenmäktigt förfarande av Lena Andersson, uppläst av Lena Andersson (!), Fallvatten av Mikael Niemi, uppläst av Mikael Niemi (!) och Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann av Jonas Jonasson, uppläst av inte-Jonas Jonasson, men ändå.

Det har regnat och åskat idag, fast inte mer än i Hanoi.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela