ladusvalas blogg

Festis bland de andra

Publicerad 2007-12-29 16:15:18 i Allmänt,

Det ser helt dumt ut när det är dukat för trettio personer och köket är fyllt med mat för säkert femtio. Tänk om det inte kommer någon!

Pappa har fyllt femtio år och vi ställde till med Öppet hus. De första gästerna kom vid tvåtiden och sedan avlöste i huvudsak två gäng varandra: mors släkt och fars släkt. Det var i skarven mellan de båda som det var som mest hektiskt.

Kan du duka om vid bordet där inne? Var är besticken? Har vi fler servetter? Nej vänta, jag dukar, gå och slå på en film åt barnen istället! Kan någon hålla reda på hunden?

De sista gästerna gick någon gång vid ett. Då fanns det kvar en del mat, otaliga vaser med den ena komplicerade, men inte mindre vackra för det, blomsterarrangemanget efter det andra, säkert trettio stolar, ett antal bord, väl avdukade men fortfarande klädda med de vita dukarna, nedbrunna stearinljus och en trött, men såvitt jag kunde se, glad familj.
Jag hade kul på festen. Det var lite stressigt ibland och väldigt mycket disk, men det var påhittigt och kul, speciellt mot slutet.
Mamma var lite orolig att maten inte skulle räcka, men det gjorde den. Jag tror inte att det blev så överdrivet mycket kvar heller, vilket väl får ses som lyckad planering.

Nu ska jag gå och rocka Guitar Hero!!

image5

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela