ladusvalas blogg

Att få tillbaka sin hemtenta

Publicerad 2011-12-24 16:09:41 i Allmänt,

Tentan lämnades som sagt in i söndags. Redan på torsdagen fick jag tillbaka den. Läraren skrev så här i mailet:

"Här kommer mina kommentarer till din analysuppgift och hemtenta. Studera kommentarerna och revidera dina analyser och texter för din egen skull."

Jag trodde verkligen att jag misslyckats och behövde skicka in allt igen, men så läste jag vidare i mailet och såg tabellen över poäng och resultat. Väl godkänt! Jag brukar inte skylta med betyg på det här viset, men i det här fallet vore det nästan att undanhålla relevanta fakta, när jag nu i föregående inlägg trissat upp alltihop så mycket. Att ringa in ett vg hade jag verkligen inte förväntat mig när jag i våras påbörjade halvfartskurserna. (Vissa som anser att de känner mig kanske rycker på axlarna och tycker att jag ska sluta göra mig märkvärdig, men faktum är att jag varken överskattat eller underskattat mig själv utan varit realistisk.)

Liksom halvfartskurserna är extrajobbet och VFU:n över för den här gången. På bussen kände jag hur trött jag var och somnade omedelbart - utan kudde, täcke eller benutrymme, men framför allt, utan väckarklocka.

Idag är det julafton och de sista tonerna av When you wish upon a star ljuder från högtalarna i bredbildsteven. Förkylningen jag dragit på mig hämmar mig lite i min funktion, men inte värre än att jag ändå kan skriva julrim, äta gravad lax och potatis, och känna frid.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela