ladusvalas blogg

Teologifestivalen

Publicerad 2011-11-28 22:47:55 i Allmänt,

2010 var jag med som funktionär på Teologifestivalen som anordnades i Uppsala. Det var ett sätt för mig att få kontakt med lite folk, komma in i stan och förstås bilda mig en smula. Funktionärer behövs för att hjälpa till med lite av varje, till exempel visa vägen, vara springbud på strömmarna (seminarierna) eller bara stå i dörren och hälsa välkommen. Ett utomordentligt tillfälle att få känna sig lite nyttig och utvald..

Faktum är att det var vid den här tiden, hösten 2009, som jag på allvar började intressera mig för teologi. Teologifestivalen blev för mig en dörr som öppnade till ett rum med massor av nya diskussionsämnen och synsätt, tolkningar och perspektiv. Sedan dess har jag övervägt att läsa religionvetenskap på universitetet, till och med inkludera ämnet i min examen. Religion, eller icke-religion, angår alla på både individ- och samhällsnivå, så det är verkligen värt att ta sig en funderare på fenomenet. Jag drar gärna mitt strå till stacken, trots att stacken i det här fallet i mångt och mycket utgörs av redan frälsta teologer. Festivalen anordnas av Svenska kyrkan och är präglat av densamma, men om man som eventuell osympatisatör kan överse med det finns det i Uppsala mellan den 3-5 februari 2012 ett gyllene tillfälle att lyssna på och samtala med en gedigen blandning av tyckare och tänkare med olika bakgrund men med gemensam skärningspunkt.

Även den här gången har jag anmält mig som funktionär. Så sent som för några timmar sedan kom jag hem från det första informationsmötet. Det var kul att se att det var flera bekanta ansikten sedan sist. Nya ansikten är förstås också trevligt, så om det är någon som läser det här och som känner sig sugen på att vara med, är sista anmälningsdag 9 december, eller om man rentav vill vara funktionär (och delta gratis de tider man inte jobbar) kan man kontakta Karin Borg på Universitetskyrkan. Mer information finns på http://www.svenskakyrkan.se/teologifestivalen .

Väl mött, här eller någon annanstans! /ladusvala

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela