ladusvalas blogg

Kursen ska vara avslutad

Publicerad 2013-03-29 14:14:36 i Allmänt,

Jag sköt upp på analysuppgiften många fler dagar än vad som var meningen, dels för att jag blev förkyld i kroppen och dels för att jag blev trött i huvudet. När jag i tisdags fortfarande inte hade börjat - inlämningsdag var torsdag - var jag på väg att lägga undan alltihop för att ta det i omgång 2 i maj istället. Är det någon idé att försöka skriva en vettig analys om man inte ens har satt sig in i litteraturen eller bestämt exakt vad man ska analysera?
 
Tydligen är det det. Jag bytte strategi till att läsa och skriva samtidigt, istället för att läsa först och skriva sedan, och så kämpade jag på på onsdagen och torsdagskvällen. På onsdagen hade ungefär hälften tagit form och på torsdagen med fyra timmar kvar till deadline skrev jag teoridelen. När jag var färdig läste jag igenom en gång och skickade in med femton minuters marginal. I sådana lägen är jag glad att jag skriver långsamt och genomtänkt redan från början så att jag knappt behöver fixa och tricksa med texten i efterhand. Och så berömmer jag mig för min förmåga att uppskatta tidsåtgång för en uppgift!!
 
Aahh, vilket slit. Den här kursen har varit verkligt mödosam. Både för att kursen i sig har varit krävande med VFU, föreläsningar och seminarier på universitetet, spridd litteratur och tio examinerande uppgifter, och för att jag har varit och är så dryptrött att jag lågpresterar. Har bara gjort det mest nödvändiga och gjort det i sista minuten. Egentligen skulle jag vilja säga att jag snubblat mig fram sedan i höstas, högskolepoängen har landat på något mirakulöst sätt som jag inte ens själv riktigt förstår.
 
Det är märkligt att det redan är slutet på mars. Samtidigt som tiden flytt vet jag precis vart den tagit vägen. Nu är det april och maj kvar av terminen. Vår. Ett formellt antagningsbesked har kommit från USA: "Congratulations on being admitted to Gustavus Adolphus College...". Det är inte förrän nu som jag har börjat tänka på att jag ska dit. Kanske har jag börjat längta lite.
 
Vi är den flyktiga generationen. Vi flyger och far mellan såväl länder som mellan åsikter. Vi är inte särskilt tillförlitliga och inte särskilt trovärdiga. Universitetet försöker förankra oss i bland annat litteratur men vad gör vi?
 
Vi läser den knappt.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela