ladusvalas blogg

Monopol - nu i en stad nära dig!

Publicerad 2008-05-16 22:59:14 i Allmänt,

Det har kommit ut en ny version av Monopol, i vilken de traditionella vår huvudstads gator är utbytta mot olika städer och platser i Sverige. Det har tydligen hållits en stor omröstning och resultatet blev vilka städer som skulle vara med och i vilken ordning på spelplanen de skulle vara. (För dem som inte vet kan jag meddela att Luleå motsvarar Västerlånggatan och Umeå Norrmalmstorg.) När jag såg kartongen första gången blev jag väldigt ivrig och ville genast sätta igång att erövra svensk mark men när upphetsningen lagt sig kom jag fram till att jag förmodligen trots allt blir konservativ och vill hålla mig och mina lagfartsbevis inom stockholmsområdet.

När jag var liten hade jag ett "Monopol Junior" som gick ut på att man skulle köpa tivoliattraktioner (visst var berg- och dalbanan dyrast förresten, 5 kr?) och under mina besök hos BR Leksaker har jag sett att spelet även teknikaliserats med dvd-skiva...


... Jag är nästan lite emot de här utsvävningarna. Monopol för mig är ett litet sällskap människor (allvarligt, när får man användning för alla åtta spelfigurer på samma gång?) - en mamma som gömmer pengar på stolen, en pappa som försöker läsa tidningen samtidigt, en syster som kanske helst vill slippa därifrån - som satt sig ner för att antingen hyllas eller förnedras under två timmar (sedan börjar något teveprogram någon måste se). Monopol är S:t Eriksgatan, Odengatan och Valhallavägen; Karlavägen, Narvavägen och Sturegatan. Monopol är banken där tvåtusensedlarna är de mest slitna..


Att börja tumma på tvåmiljonerssedlar och att triumferande skrapa in x miljoner för att någon hamnat på Höga kusten-bron känns liksom... inte rätt.


Fast de nya spelpjäserna är jävligt snygga.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela